Я - жебраком по Украiнi...
Мені, злидарську торбу дайте,
І я піду, за кроком крок,
Лише не гудьте і не лайте.
Нехай сухар черствий в торбині,
Чорнозем міряє ціпок,
Я—жебраком по Україні –
За кроком крок, за кроком крок.
О ви, вельможі ясночолі,
Нові буржуї та пани,
Я вовком витиму у полі,
Де замість жита-- бур’яни.
Хай здичавію, відіб’юся,
Забуду батьківський поріг,
Додому більш не повернуся,
І Бог простить мені цей гріх.
2001
Свидетельство о публикации №114040509574