Молитва святой Марии Египетской

Много Святых на Свете!

Много Икон!

Какой Иконе лучше помолиться
В этот день?

А в этот день третьего апреля
Молятся Иконе преподобной
Марии Египетской!



Молитва святой преподобной Марии Египетской

Молитва 1

 О, великая Христова угоднице, преподобная Марие!

 На Небеси Престолу Божию предстоящи,
 на земли же духом любве с нами пребывающи,
 имеющи дерзновение ко Господу,
 моли спасти рабы Его, к тебе с любовию притекающия.

 Испроси нам у Великомилостиваго Владыки и Господа веры непорочное соблюдение, градов и весей наших утверждение,
от глада и пагубы избавление, скорбящим - утешение,
недугующим - исцеление, падшим - возстание,
заблуждшим - укрепление, в делах благих -
преспеяние и благословение, сиротам и вдовицам
- заступление и отшедшим от сего жития
- вечное упокоение, всем же нам в день страшнаго суда
одесную страны общники быти и блаженный глас
Судии мира услышати:
приидите, благословеннии Отца Моего,
наследуйте уготованное вам Царствие от сложения мира,
и тамо пребывания во веки получити.

 Аминь.

 Молитва 2

 О равноангельная и всесветлая Марие преподобная,
убелившая ризу души своея в Крови Агнчей и
зрящая ныне на небеси невечерний свет
Царствия Небеснаго Христова, помяни мя,
грешнаго и убогаго раба твоего,
в Богоприятных твоих к Богу молитвах и
защити мя от ловления врага,
веси бо его козни и лютую в сем житии на ны брань,
даруй ми слезы покаяния,
омывающе душевную мою скверну,
испроси ми оставление грехов и жития исправление,
избави мя от злых моих обычаев,
лености и нерадения,
научи мя постоянству и крепости в борьбе
с моими греховными навыками,
напечатлети в сердце моем и уме
пресветлый образ тобою любимаго Христа,
уязви мою душу Его всепрощающею любовию,
да не оскорблю милосердие Его новыми грехами,
умоли о мне и милостивую споручницу твою,
Пречистую Деву Богородицу, да и мне,
недостойному, дарует всесильную Свою помощь
и наставит на стезю спасения,
во исходе же от сего мира, о мати преподобная,
сподоби мя причащения Святых Божественных Таин:
в страшный час смерти помози,
на воздушных мытарствах заступи и
предстательством твоим отверзи ми двери
Небеснаго Царствия,
идеже по трудех и подвизех ныне водворяешися,
зря и прославляя пресладкаго Искупителя твоего,
пришедшаго в мир грешныя спасти и
Божественною Своею Кровию омывающаго нас
от всякаго греха.
Емуже слава, честь и поклонение со Безначальным
Его Отцем и Пречистым и Животворящим
Духом в безконечныя веки.

 Аминь.


Источник: http://www.proeveryday.ru/index.php?id=molitva/ugodniki/marui proeveryday.ru


Рецензии