Триптих

      До циклу “У храмі Природи”


     ТРИПТИХ

        *****
 
Летить по небі синім -
                білий птах.
То хмарка біла
                розгорнула крила,
І тінь маленька поле оповила,
Біжить у половіючих житах.


І вже душа біжить за нею в житі,
І в небо поривається злетіти,
На Сонці крила обпалити
І зникнути
                в високих тих
                світах..!

       *****

О,зелені ялинові шатра,
О,високі сосни-дзвіниці,
Білі свічі,березові свічі,
Ліс, - ти Церква Святої Природи..!


     *****

Літає літечко
                на крилах
                сонячного сяйва,
Зелених крилах
                вітру шепітливого,
На крилах відпочилої душі...


Рецензии