Святой твой Ангел

Вот сегодня в день последний
Марта, вспомни ты Святого
Ангела!

Ангел он у каждого ведь свой,
Но слова ведь к нему одни!

Вспомни Ангела и помолись
Пред Иконой!

Может быть и нет Иконы Ангела
Твоего, но, ты стань смиренно
Перед Иконой Ангела!

А слова такие, ты скажи Ему!

Святый Ангеле,
предстояй окаянной моей души и страстной моей жизни,
не остави мене грешнаго,
ниже отступи от мене за невоздержание мое.
 
Не даждь места лукавому демону обладати мною,
насильством смертнаго сего телесе;
укрепи бедствующую и худую мою руку
и настави мя на путь спасения.

Ей, святый Ангеле Божий,
хранителю и покровителю окаянныя
моея души и тела вся мне прости,
еликими тя оскорбих во вся дни живота моего,
и аще что согреших в прешедшую нощь сию,
покрый мя в настоящий день,
и сохрани мя от всякого искушения противнаго,
да ни в коем гресе прогневаю Бога,
и молися за мя ко Господу,
да утвердит мя в страсе Своем,
и достойна покажет мя раба Своея благости.

Аминь.


Рецензии