мир во лжи лежит

Плачу
 - за свет!

           - за воду!

            газ
 - плачу!

Ежеминутно,
 ежечасно
 - плачу!

Плачу
- за всех!

 нет
денег,
 и нету
сил;

Плачу!
 Плачу!
 Плачу!

В водовороте
 дней,
 часов,
 минут -
- кручусь!

Хочу
  спасти,
кого
 возможно;

Плачу!

На издыхании
 последнем

- плачу!

 не жалко?
 
ложь
приумножать!


Рецензии