Елена Жукова - Желенина - Рандеву
РАНДЕВУ
Эти туфли, эта шляпка,
Эти терпкие духи.
Я иду к тебе навстречу
И шаги мои легки.
Дерзкий взгляд и синий вечер,
И бровей отважный взлёт...
Дует с моря южный ветер -
Чувств пленительный полёт.
Что-то было, что-то будет?
Тайну нашу сохраню...
Сердце нежность не забудет -
Ты - что я тебя люблю.
Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА
РАНДЕВУ
Тез обувки, тази шапка
и тръпчивият ти дъх.
Аз пристъпвам срещу тебе,
а пък стъпките ми, леки.
Дързък поглед в синя вечер,
под веждите, поглед смел.
Духа южен морски вятър,
чувствам завладяващ полет.
Кво е било, кво ще бъде,
тайната ни запази.
Нежността , не ще забравя -
ти, че те обичам аз.
Свидетельство о публикации №114032504751
Елена Жукова-Желенина 19.04.2014 20:04 Заявить о нарушении