Размышления у плетня
Он отбрасывает тень.
Сверху синька небосвода
Разукрашивает день.
Словно клякса на бумаге
Серой рванью облака.
Побрели в развалку гуси,
В камыше лягушки - ква.
За бугром косит церквушка,
Льется колокола звень.
Оселком скоблит литовку
Дед в погожий летний день.
Без конца в навозной куче,
Куры роют трудодень.
Лужи грязи сушат хрюшки,
А от них покой и лень.
Бабка топит за жердину,
У колодца журавля.
Ах ты Русь, средина Рая!
Це ж Окраина моя!
На языке народов Окраины Св. РУСИ
Роздуми біля тину
Я стою біля тину,
Він відкидає тінь.
Зверху синька небосхилу
Розмальовує день.
Немов пляма на папері
Сірої рванью хмари.
Побрели в развалку гуси,
В очереті жаби - ква.
За бугром косить церковця,
Ллється дзвони звень.
Районом скоблит литовку
Дід у погожий літній день.
Без кінця в купі гною,
Кури риють трудодень.
Калюжі бруду сушать свині,
А від них спокій і лінь.
Бабка топить за жердину,
Біля колодязя журавля.
Ах ти Русь, середина Раю!
Це ж Околиця моя!
Свидетельство о публикации №114032400029
Татьяна Бродская 03.04.2014 20:26 Заявить о нарушении