Russia of Tchaikovsky
and they Tchaikovsky for us play -
then very often thought I'm gripping:
Where is that country which the notes display.
And I'm wincing: because it is Russia!
If you completely try to clean it,
And gather from it all the best -
About Russia God's idea -
The music, symphony you'll get.
And if I chose the country to live in -
The music of Tchaikovsky it would be.
Thus Russia I prefer to hear?
although it were Germans to begin.
Оригинал:
Россия Чайковского
Когда сижу в концертном зале,
И нам Чайковского играют,
То часто я ловлю себя на мысли:
Где та страна, что музыка являет?
И вздрагиваю: это же Россия.
Но если ее полностью очистить,
И все в ней лучшее собрать —
Идея Бога о России —
Получится симфония как раз.
И если б я страну для жизни выбирала —
То это б «Музыка Чайковского» была.
И в музыке Россия для меня любимой стала,
Хотя я с немцев начала.
Свидетельство о публикации №114032308433
My pleasant thoughts fly far away.
The melodies are so sweet,
My mood and soul touch and fit.
*
http://rutube.ru/video/fd52fe84f2d463f51e9d49b2a913f6cb/
*
With best regards,
*
❀⊱╮
♫♫♪¯`☀ڿڰۣڿ☆´
Рина Р-Ич 23.03.2014 21:39 Заявить о нарушении
Елизавета Судьина 23.03.2014 21:55 Заявить о нарушении
*
http://youtu.be/AESz-wpY778
Рина Р-Ич 23.03.2014 22:06 Заявить о нарушении