Тут працюю. Ева Липська
Тут працюю. На сході Європи.
В оточенні псів. Незґрабних і милих.
Людей смутних або п'яних.
Або трагічних як у Августа Стріндберґа.
На бюркові вірша консерви.
Рукавичка. Листи. На вікні - атрамент.
Посеред кімнати крісло стоїть
із домовини Тутанхомона.
Спочиває поки що папір,
але важко. З нітрогліцерином.
Мій час. Моє тіло. Моє життя.
Все для одноразового вжитку
як сукня якась паперова або серветка.
Певною є лише тінь у кутку кімнати
чорної таксівки,
що збільшується від літ.
Свидетельство о публикации №114032305159