Украiно, прости озвучено
Полохлива свіча,
На Тисині кача,
Сльози матері - тут -
Квіти в сажі цвітуть...
Тут солдат — офіцер,
Офіцер — люцифер.
Біля серця лиш стяг
Й перехрестя звитяг.
Міст хиткий ненадій,
Вже несправджених мрій.
Чорне море без меж,
Дим, вогонь від пожеж.
І андріївський стяг,
Мов клеймо од "звитяг".
Полохлива свіча
У лампадок очах...
Україно! Прости!
Бачиш? — знову хрести!
І весна не твоя,
Наче люта змія,
Череда лихоліт,
Чорне сонце на Схід.
Україно! Прости! —
Коли будеш цвісти?!
Ми не хочемо зла, —
Лиш б ти розцвіла!
Свидетельство о публикации №114032106335