Незалежна УкРаиНа

1.
Незалежна Україна,
Дух козацький,  бойовий,
І для доньки, і для сина
То оновленої  стрій.
2.
Незалежної єпохи.
Тяму знати всеї волі -
Ні кумів, ні скоморохів
В поколіннях новой долі.

Де країни - побратими,
Мова де – краса народу?
Гімн, культура в кожній римі -
Що слав"янського ми роду.

Рідну неньку Україну
Оспівали і поєти.
ВеснянІ мов би портрети,
Ясні, зоряні долини.

В небі шлях нічний Чумацький.
Пісні, що пливуть у души.
Острів Хортиця  Козацький
На Дніпрі. І дуб, і груша.

Степ хвилястий, та іскряться
Хліба золотиї ниви,
Соняшник, ковиль, що сняться.
Синій небосхіл грайливий.

Сад вишневий біля двору.
І каштанів білі свічі,
Дніпрогес і домни - пічі,
Стяг Вітчизни двоколорий.

Незалежної єпохи.
І окриленої волі,
Де ярма нема нітрохи
Поколінням новой долі.

Хай єднаються народи,
Побудують ті вітрила,
Щоб душі надати вроди,
Що дає до волі крила.



                24.08.2008


Рецензии
Вірш дуже гарний. Видно, що написаний від чистої душі і з патріотизмом

Сергей Усенко 2   28.03.2014 01:00     Заявить о нарушении
ДЯКУЮ ВАМ)))

Светлана Пузина   24.04.2014 01:14   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.