Братам на майдан...
РЕВЕ ТА СТОГНЕ ДНІПР ШИРОКИЙ,
ВТОМИВСЯ ВІН ВІД МАЯЧНІ,
ЯКА КОЛОТИТЬ СВІТ МАЙДАНОМ,
У МІСТІ ВІЧНОЇ КРАСИ.
ЧОГО ВАМ ТРЕБА ЛЮДИ ДОБРІ,
І ЩО БАЖАЕТЕ ЗДОБУТЬ.
ВИ ТІЛЬКИ КРОВ СВОЮ ПРОЛЬЕТЕ,
А СЛАВУ ІНШИМ ВІДДАДУТЬ.
ВИ МЕРЗЛИ БІДНІ НА МОРОЗІ,
КРИЧАЛИ ГЕТЬ, ГАНЬБА, БАНДИТ.
БАЖАЛИ ЩАСТЯ ДЛЯ НАРОДУ,
І ЗМІН ДО КРАЩОГО УСІМ.
ЧОГО ДОБИЛИСЬ ВИ, ГОЛОДНІ,
ОТІХ ГРОШЕЙ, ЩО ВАМ ДАЛИ. ...
А ТІ ПИКАТІ, ГОРЛОХВАТИ,
СОБІ ПРИСВОЇЛИ ПЛОДИ.
РУКАМИ ВАШИМИ ВОГОНЬ ГАСИЛИ,
ПІД КУЛІ ВАС ШТОВХАЛИ СКРІЗЬ.
ВАС УБИВАЛИ, КАТУВАЛИ,
СНУЩАЛИСЬ, ІЗВЕЛИ ДО СЛІЗ.
ВОГНІ ПОГАСНУТЬ НА МАЙДАНІ,
РОЗГОНЯТЬ ВАС ПО ВСІМ ХАТАМ,
САМІ Ж ВІЗЬМУТЬСЯ ДО РОБОТИ,
ПО РОЗКРАДАНЮ, ХАБАРЯМ.
І ДО НАСТУПНОГО МАЙДАНУ,
АБО ДО ВИБОРІВ- ГУКНУТЬ...
І ВИ, БЕЗВОЛЬНІ, НАЧЕ ДІТИ,
ПІДЕТЕ ЗНОВУ СПИНУ ГНУТЬ.
КОЛИ ВИ РОЗУМА НАБЕРЕТЕСЬ,
КОЛИ ЗМЕТЕТЕ ЦЕ ДЕРМО,
ХТО СІЕ СМУТУ В УКРАЇНІ,
НЕСЕ БІДУ І СМЕРТЬ, ВОНО.
ВЖЕ ТРЕТІ ПІВНІ ПРОСПІВАЛИ,
ДІВЧАТА ЖДУТЬ - ЦЕ ВАШ ЧЕРЕД.
ПОРА, ПОРА, ВЖЕ СХАМЕНІТЬСЯ,
РОБИТЬ ДОБРО, ІТИ ВПЕРЕД.
ДНІПРО СМІЕТЬСЯ, ГОНЕ ХВИЛІ,
І КИЇВ ВЕСЬ УЖЕ В КВІТКАХ.
ДАРУЙМО СПОКІЙ УКРАЇНІ,
ЩОБ КРАЩЕ ЖИЛОСЯ В ВІКАХ...
КРАЇНІ ДАЙТЕ МИР І СПОКІЙ,
ВЕСНА НА ПОРОЗІ МАЯЧИТЬ,
ЗЕМЛЯ ВЖЕ ЖДЕ СЕЛЯН НА ПОЛІ,
ДАВАЙТЕ Ж МИРНО, БУДЕМО ЖИТЬ...
12.03.2014 РОКУ.
ВИКТОР В.В.
Свидетельство о публикации №114031612338