Братьям на майдане...

БРАТАМ НА МАЙДАНІ.
               
                РЕВЕ ТА СТОГНЕ ДНІПР ШИРОКИЙ,
                ВТОМИВСЯ ВІН ВІД МАЯЧНІ,
                ЯКА КОЛОТИТЬ СВІТ МАЙДАНОМ,
                У МІСТІ ВІЧНОЇ КРАСИ.
 
                ЧОГО ВАМ ТРЕБА ЛЮДИ ДОБРІ,
                І ЩО БАЖАЕТЕ ЗДОБУТЬ.
                ВИ ТІЛЬКИ КРОВ СВОЮ ПРОЛЬЕТЕ,
                А СЛАВУ ІНШИМ ВІДДАДУТЬ.
 
                ВИ МЕРЗЛИ БІДНІ НА МОРОЗІ,
                КРИЧАЛИ ГЕТЬ, ГАНЬБА, БАНДИТ.
                БАЖАЛИ ЩАСТЯ ДЛЯ НАРОДУ
                І ЗМІН ДО КРАЩОГО УСІМ.

                ЧОГО ДОБИЛИСЬ ВИ, ГОЛОДНІ,
                ОТІХ ГРОШЕЙ, ЩО ВАМ ДАЛИ. 
                А ТІ ПИКАТІ, ГОРЛОХВАТИ,
                СОБІ ПРИСВОЇЛИ ПЛОДИ.
 
                РУКАМИ ВАШИМИ ВОГОНЬ ГАСИЛИ,
                ПІД КУЛІ ВАС ШТОВХАЛИ СКРІЗЬ.
                ВАС УБИВАЛИ, КАТУВАЛИ,
                СНУЩАЛИСЬ, ІЗВЕЛИ ДО СЛІЗ.

                ВОГНІ ПОГАСНУТЬ НА МАЙДАНІ,
                РОЗГОНЯТЬ ВАС ПО ВСІМ ХАТАМ,
                САМІ Ж ВІЗЬМУТЬСЯ ДО РОБОТИ,
                ПО РОЗКРАДАНЮ, ХАБАРЯМ.
 
                І ДО НАСТУПНОГО МАЙДАНУ,
                АБО ДО ВИБОРІВ- ГУКНУТЬ...
                І ВИ, БЕЗВОЛЬНІ, НАЧЕ ДІТИ,
                ПІДЕТЕ ЗНОВУ СПИНУ ГНУТЬ.

                КОЛИ ВИ РОЗУМА НАБЕРЕТЕСЬ,
                КОЛИ ЗМЕТЕТЕ ЦЕ ДЕРМО.
                ХТО СІЕ СМУТУ В УКРАЇНІ,
                НЕСЕ БІДУ І СМЕРТЬ, ВОНО.

                ВЖЕ ТРЕТІ ПІВНІ ПРОСПІВАЛИ,
                ДІВЧАТА ЖДУТЬ - ЦЕ ВАШ ЧЕРЕД.
                ПОРА, ПОРА ВЖЕ СХАМЕНІТЬСЯ,
                РОБИТЬ ДОБРО, ІТИ ВПЕРЕД.
 
                ДНІПРО СМІЕТЬСЯ, ГОНЕ ХВИЛІ
                І КИЇВ ВЕСЬ УЖЕ В КВІТКАХ.
                ДАРУЙМО СПОКІЙ  УКРАЇНІ,
                ЩОБ КРАЩЕ ЖИЛОСЯ В ВІКАХ...
 
                КРАЇНІ ДАЙТЕ МИР І СПОКІЙ,
                ВЕСНА НА ПОРОЗІ МАЯЧИТЬ,
                ЗЕМЛЯ ВЖЕ ЖДЕ СЕЛЯН НА ПОЛІ,
                ДАВАЙТЕ Ж МИРНО, БУДЕМО ЖИТЬ.

                12.03.2014 РОКУ.
                ВИКТОР.В.В.


Рецензии