25 Тобi, моя Батькiвщино!
Багато ти пережило,
І кожен день звучання нове
Тривожить те, що вже пройшло.
І лише наша мова рідна
Уміє вистояти всюди,
ЧеснЕ імення хранить гідно,
Тому не зникне вже нікуди.
Історія нашого слова
Сягає тисячі років.
Завжди вона була готова
Берегти пам'яті родів.
Ніде нікого не сварила
І під стилет не підставляла,
Не малювала собі крила,
Коли корупція зростала.
Щире українське слово
Вмить розрадити зуміє,
Здатне перетнути гори,
Бо не просто тихо тліє.
Його промінь вічносяйний
Не погасять злості хмари,
Не зляка його негайний
Напад руської примари.
Вона буде нас лякати,
Зречення чекати буде...
Не здається усе ж Мати:
Слово ясне несе в люди.
Проживе іще сто років
Й після цього вже не згасне -
Зроблено багато кроків,
Щоб побачити прекрасне!
17.03.2014
Свидетельство о публикации №114031500330