Шон Маклех - 48... Грань лезвия...
Шон Маклех
«Похмурий сон: на головах
Стоять століття і бездумно марять.»
(Майк Йогансен)
Туманом ранковим з Борнео приплив пароплав.
Весняним шматочком кори, синім проліском вітру
Читаю забутий трактат божевільних заграв
Старого філософа прерій – провісника Мітру.
А місто дощить снами Сени й мостів,
А місто сіріє догматами папського світу.
Ти йшов по життю чи на крилах летів?
Чи дихав свинцем газетлярського міту?
Пощезни як тінь сажотруса стоока,
Скажи: що було? Якої релігії смак
Так терпко у горлі застряг? І глибоко
Світло незграбне вдивляється в озеро. Мак
Росте й червоніє полями Шампані.
А ти як Матей сон свій зелений комусь продаєш.
Виблискують березня сивого й чорного грані
Як камінь коштовний, як лезо – авжеж.
...
Грань лезвия
Шон Маклех
« Мрачный сон :
... на головах. Стоят века... и бездумно грезят . »
( Майк Иогансен )
... туманом утренним. С Борнео...
Весенний!! (пароход...) Притёк.
(коры...) Кусочком...!
Синим.
(подснежником...
... от. Ветра!!
... я читаю.
Забытый (сумасшедших...) Игрищ!! Тех трактат.
... от. Старого... философа.
(что предсказатель...!!) Прерий. Митра...
...
...
... на город же. Приходит (дождь...
... снами мостов. И Сены... снами.
Город...
Сереет (догматами...!!) Седыми...
... мира. Папского...
...
... ты шел. По жизни??
(иль летел...) На крыльях...!!?
Или... дышал. Свинцом...!!
От мифа (газетлярского...?
(и исчезая...!!
Как... трубочиста!! Тень.
Стоока! Скажи: что это было?
Какой...? Религии...
(вкус...!) Терпко. Так (забрался...
... в. Горло. Глубоко..
...
... светло и. Неуклюже...
(вглядывается...!!) В воды...
Растёт. Краснеет! Мак.
В полях. Шампани...
...
... ты ж... как. Матфей.
Сон свой! Зеленый...
Ты (кому...?) Продашь?
...
Сверкают. Грани. Марта...!!
Серого (и черного...
... как! Драгоценный... камень.
... как. Лезвие!! (конечно..
Сверкают..
Свидетельство о публикации №114031200624