Невже?

У Чорного моря країна степів
Є сильна, заможна. Якщо міркувати:
Красиві дівчата та лагідний спів,
Земля плодовита. І що ще бажати?

Багато щедрот приховала земля,
До того ж межуе із Силою Бога!..
… Цікавість до неї прийшла «звідтіля»
Принесла брехню, що видна й для сліпого…

Егей! Українці! Відкрийте ж ви очі!
Ви ріднеє поле віддали без бою.
Чудесні, безхмарні козачиї ночі
Тепер налилися сльозами і боллю…

Невже ви і справді не бачите правди?
Невже вам макітри настільки промили?
Невже ви не бачите справжньої зради?
Невже Україну насправді убили?..


Рецензии