***

Поверталися  додому  гуси - журавлі,
Сіли  сірі  відпочити  на  чужій  землі,
Закрутило  буйним  вітром, снігом  замело,
Закурликала  журавка  –  зламане крило.
Залишилася  безсила  на  краю ріки,
Примерзали  її  крила,  ніби  дві  руки,
Билась  грудочкою  болю  об  холодний лід –
Жура - друзі  полетіли,  загубився  слід.
І  лише  один - єдиний  повернувся  знов,
У  птахів  також  буває,  як  людська,  любов,
Притулився  головою  до  її  крила,
Віддавав  своє  тепло  їй,  щоб  вона  жила.
… Восени  у  синій  вирій  летіли  ключі,
На  чужій  землі  спочити  сіли  уночі,
А  коли  на  ранок  сонце  вийшло  з - за  полів,
Полетіло  з  ними  пір’я  пари  журавлів…


Рецензии