Безкрылы Анёл

Ну як так, без крылаў ды ўніз камянём,
Няўжо ён зусім з’вар’яцеў?
Дзівак на зямлі быў, безкрылы анёл,
Не дзіва,што ён не ўзляцеў…
Ніхто па анёлу слёз горкіх не ліў,
Без цуда ў свеце прасцей,
Ды хіба то цуда, анёлак без крыл,
Падобны на іншых людзей?
Раскінуўшы рукі, ,ляжаў на зямлі, яе непакорны птах,
Блакітныя вочы нябёсы пілі,
А сэрдца змаўкала ў грудзях.
Мы грэшныя, мабыць, не ўправе судзіць,
Ім велічным ўсёж відней
Як гэта не проста, бяскрыламу жыць,
Анёлам сярод людзей.


Рецензии