In viata-i ca-n carte
Tu stai intr-o parte,cu ochii in carte.
Cu ochii in carte,inchisa in noapte.
Chiar crezi ca se poate sa treci peste toate?
Cuvinte din carte, citite in soapte,
Te duc prea departe, prin ginduri desarte.
Pe foi colorate, frumoase , curate,
Tu crezi chiar ca poate,ca viata-i ca-n carte.
Ai vrea intr-o noapte sa crezi in dreptate,
Sa treci peste tot ce in suflet te arde,
Dar esti prea departe si visele toate,
Se spulbera-n noapte,de timp destramate.
Tu vezi ca si-n carte nu-i loc de dreptate,
Ca toate din carte, din viata-s luate.
Si-atunci intr-o noapte, la capat de carte,
O lacrima cade,pe foile moarte.
(In viata-i ca-n carte Constantin Sandic )
Свидетельство о публикации №114030601329