До загиблих

Хлопчики у вишитих сорочках
Лежать нерухомо на землi
І не вiдобразити у вiршах
Вираз непокори на чолi,

Пережитi стреси та страждання,
Недосипи, хвилювання, страх
Але бачиш лиш одне - бажання
Незалежностi на стиснутих вустах

Руки тi, що будували барикади,
Лагiдно торкались матерiв,
Вперше потримати встигли грати
За тi 90 з гаком днiв

Чоловiка, сина, брата, батька
Уособлюють бездиханнi тела
Як то гiрко - знати свого ката
Й помирати на чужих руках...


Рецензии