Болашактан келген адамнын ой-тогауы

Осындай атпен менін кітабым  "Онер"  баспасынан Алматыда жарвкка шыгуга дайндалып жатыр. Мында осы кітаптан алынган Узінділер жариаланады.

Бул кітаптын авторы – Коргамбаев Жарасбек Нургелдіулы, болашакка арналган бірнеше гылыми енбектердін авторы. Ол Казакстандагы гылым алеміне жана козкарастарымен кенінен танымал философ.  Бул философтын козкарасынын галамтор аркылы алемге тараганына уш жылдан астам уакыт отті.  Казак тілінде бул философтын кітаптары бірнеше рет шыккан, ал толыгымен алгаш рет осы жолы шыгып тур. Кітап жай, карапайым тілмен, оте кызыкты жазылган. Коргамбаев Ж.Н. курделі жане оте киын философиялык маселелерді жай, карапайым тілмен тусіндірген. Бул кітап казіргі шиеленіскен омірді танып білем деп, талаптанган ар адамга, ар окырманга арналган. Бул аркімді де ойландырып, жандуниесін козгайтын, іште жасырынган рух омірін тебірентетін кітап. Казіргі кезендегі дагдарыска жане омірдін келешекке барысына байланысты бурын-сонды каралмаган кызыкты ойлар бултартпайтын далелдер аркылы айтылган. Онын ішінде адам дамуынын кайшылыктары мен адамнын азгындауынын тупкілікті себептері ашылып корсетілген. Когамбаев Ж.Н. дінге де коніл болген, мемлекеттін казіргі кезендегі кызметін жан-жакты карастырып, онын жакын арадагы когам оміріндегі алатын орнын дал белгілеген. Автор омірді адам тургысынан карастырады. Оны адамдар арасындагы адамдык карым-катынастар кызыктырады. Казіргі кезенде шексіз билік курып турган пайда козкарасы уакытша гана кезенді камтып, тубінде адамдык карым-катынаска айналады. Автор аркімді осыган сендіреді. Бул кітаптын казіргі омірде аркімге дурыс жолды табуга комектесетініне автор куманданбайды. Бул кітап философтарга жане арнайы білімі бар адамдарга да оте пайдалы.


Рецензии