Схаменися, Украiна!

На Бога, люди!!! Схаменіться!!!
Повірте: щось не... ТЕ коїться...
Хтось, вельми хоче, щоб в Країні
Розбрат та рОзлад були нині!..

Щоб на... шмаття безжально рвАли
Одне другОго, як шакали,
Звичайні люди!..
                Але... справа
Не в тім, хто –– "зліва", або "зправа"...

           * * *
У груди б'ючи до нестЯми,
З трибуни, граються словами!
І... вже –– догрались!..
                Для... Війни...
Відкрили вхід...
                Та... хто ж Вони?!.

           * * *
Під прапором Свободи й Волі,
Нам обіцяють –– кращу Долю,
(Про... власні, мріючи, маєтки...)
Та... самі є –– маріонетки!..

Тепер волАють, що є сили,
Коли, нарешті, зрозуміли,
З якого... Духа, Бога, Сина ––
"Із пляшки вивільнили Джина!.."

А ще є ті, хто без вагання,
Ведуть нас в... інші "вподобАння"?!
Не розібравшись, звідки він ––
Отой, Майдана –– передзвін?..

Та з перелЯку(чи... з нагОди?!.)
Лобами зводять два народи!
Щоб ті, хто бУли нам братами,
Раптово стали –– ворогами!..

           * * *
Хто ж Ті і Ті?!.
                Бо їх КрокИ,
(На перший погляд –– "навпаки")
Та, власне, Цілі та ДумкИ
Об'єднані у... "спільне коло" ––
Звести Країну до Розколу!..

           * * *
То... що ж, громадо, нам робити?
Як тих і тих нам... розрізнити?!.
(А,.. може, краще... –– замирИти?..)
Бо в нас є спільна, власна справа!
А, сАме, –– Будувать Державу!

           * * *
Війни сховаймо топори!
Чужі з дахів –– геть прапори!
Геть "дипломатію гармати",
Бо... Україна –– Наша Мати!

Шукать нам треба "спільну мову"
Обабіч берегів сивОго
Далекосяжного Дніпра!
Повірте, це вже –– не є гра...

Спитайте в себе, чи готові
ЗахлИнутись у власній крові?.
Чи вАртий шурхіт прапорів
Всіх сльоз сиріт і матерів?!......

Щільніш та дружньо обіймiться,
Довкола –– пильно придивiться!

Розвіймо разом цю... незчУвану "омАну"!
Бо, не в Еуропі -- Дом наш, i не там,
                за... Океаном!..
2.03.14/00:30


Рецензии