Юлияна Донева - Пенсионерски клуб

ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ

Пенсионерски клуб откриха в нашият квартал.
За клуб  такъв, споделя дядо, отдавна съм мечтал.
И до като с въздишки тежки, мълвеше: „ имам рак“,
от днес, забравил вси болежки, докаран с нов калпак,
потегляше към клуба  рано, без  маяне излишно,
кадето общество отбрано – над шестдесет годишни,
говорят си за политика, кой прав бил, кой е крив,
че в България настъпил демографски срив,
че Захари бил жена си, счупил и ногата,
а тя напуснала дома си, взела и децата.
И затуй, че на бензина скочила цената,
и  на дядо Колю, син му, щял да спре колата.
Че магазинера Мето набедил комшията,
че отворил му мазето и му взел ракията....
Все новини от квартала, пък и от страната
и за това там се сбира цяла махалата.
В къщи, заради снахите, щат не щат се сдържат.
Там отпускат си душите, честичко попържат,
че за черни дни си нямат лев, и ще се мре,
в парламента са без срама, очите им с перде...
Галчат и никой не забравят. Не спират – ала – бала...
все нещо, някого оправят, старците в квартала.
Но най доволни  останаха  техните снашици,
че тъй, поне се отърваха от тези мърморици.


Рецензии
ДОРОГАЯ ЮЛИЯ! ПОЗДРАВЛЯЮ ВАС С ПОБЕДОЙ В КОНКУРСЕ!
СЧАСТЬЯ ВАМ, РАДОСТИ И ТВОРЧЕСТВА!
С ТЕПЛОМ РУКИ - ВЕРА.

Вера Половинко   18.03.2014 16:09     Заявить о нарушении
Скъпа Вера, сърдечно благодаря. И на Вас желая много здраве и творчески успехи.

Юлия Донева   19.03.2014 16:40   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.