День жалоби

День жалоби в Україні –
Плач і смуток по країні!
Плаче мама, плаче тато…
Плачуть люди – їх багато!

Плачу й я, схилившись низько.
Смерть ходила зовсім близько,
Наздогнала… Плеве човен…
Не пустий – тілами повен

Не один!.. Схиляюсь низько.
В цій труні юнак-хлопчисько!..
Мати жалібно взиває –
Ще із сином розмовляє!..

- Господи, дай сил родинам,
Де нема вже батька, сина,
Хай минає те, що нині!
День жалоби в Україні...
              23.02.2014


Рецензии