Взбранной Воеводе победительная
Яко не погубиши нас
Со беззаконьми нашими,
Но спасительства дарующая нам.
Сына и Бога нашего Иисуса Христа,
Прилежно умоляющая,
Пресвятая Богородице!
Благодарим Тя, пресветлая и пренепорочная,
Матерь Божия,и славим Тя во веки веков. Аминь
КОНДАК 1 ( Акафист ПРЕСВЯТЕЙ БОГОРОДИЦЕ)
Взбранной Воеводе победительная, яко избавльшеся от злых, благодарственная восписуем Ти раби Твои, Богородице; но яко имущая державу непобедимую, от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: радуйся, Невесто Неневестная.
Свидетельство о публикации №114022207413
Не "Избранной", а «Взбранная» -- что значит «бранно подвизающаяся».
Так Она названа потому, что победительно помогала и помогает
православным христианам в брани с неприятелями.
Георгий Мёд 21.03.2014 23:02 Заявить о нарушении
Натуличка 21.03.2014 23:23 Заявить о нарушении