Над Землею чорна хмара...

НАД ЗЕМЛЕЮ ЧОРНА ХМАРА
ДОЩІ ЗАЛИВАЮТЬ
ТА НЕВЖЕ ТО БОЖА КАРА
ЗА ЩО, ЛЮДИ  Й НЕ ЗНАЮТЬ.
НЕ ВЩЮХАЮТЬ ВІТРИ ЛЮТІ
УСІ ЛАЮТЬ ВЛАДУ
ЩО ЗГУБИЛА  УКРАЇНУ,
НЕМА НІДЕ ЛАДУ.
ЦІНИ РОСТУТЬ ЯК СКАЖЕННІ
А ЗАРПЛАТА ПАДА
ЛЮДИ, ЯК ТІ НАВІЖЕННІ
ШУКАЮТЬ ПОРАДИ
ДУМАЛИ,  МАЙДАН ДОПОМОЖЕ
БІГЛИ ГВАЛТУВАЛИ,
А ЩО ВЖЕ БУЛО ТАКЕ
ВСІ ПОЗАБУВАЛИ.
БУЛИ В ЖИТТІ  І МАЙДАНИ
Й ВІЙНИ ТОЧИЛИСЯ
ТА ВСЕ ОДНО ЛЮДОНЬКИ
НІ З ЧИМ ЗАЛИШИЛИСЯ.
ЩЕ ШЕВЧЕНКО ВАМ КАЗАВ
ЩО НЕ ТРЕБА ЖДАТИ
НІЧОГО ХОРОШОГО ВІД ЦАРЯ
І  ТАКОЇ ВЛАДИ.
ПОЧИНАТИ ТРЕБА З СЕБЕ
ІЗ СЕРЦЯ ТА ДУХУ
ЩОБ НЕ СІЯТИ НЕНАВІСТЬ
ТА КРУГОМ РОЗРУХУ.
НЕ БРАТІВ СВОЇХ КАРАТИ
А СЕБЕ СУДИТИ,
ЩОБ У СЕРЦІ БУЛА ВОЛЯ
БОГА  ЗАЛУЧИТИ.
НЕ ПАЛИТИ І НЕ ПИТИ,
ЗЕМЛЮ ЗБЕРІГАТИ
І НА СЕБЕ ТІЛЬКИ
ТОДІ НАРІКАТИ.
БО НЕМАЄ НАМ З КОГО
ВЛАДУ ВИБИРАТИ
БО САМІ  МИ  ЯК  ТА ВЛАДА,
ТЕ ПОДРІБНО ЗНАТИ.


Рецензии