НIЧ ДЛЯ ЧОГО?
Ну, звичайно ж - сну, поспати!
Одні кажуть – щоб поспати,
З денних справ відпочивати.
Діткам швидше щоб рости
Й готуватись йти в світи.
Сни щоб снились кольорові,
Всім міцнилося здоров’я.
Що б на ранок і у день
Не сидів дурний, як пень!
Другі мовлять – щоб читати,
Щось не дуже можуть спати.
Треті, також ще без снів -
Їх вже тягне до віршів.
Вночі пишуть та читають,
Мрії, гадки, думки, мають,
А доба, мов й ніч - летить,
Тож приляже ще й поспить.
Іншим бува трішки гірше -
Не йдуть сни, книги і вірші,
В ніч зібрались всі болячки,
Тут їм, бідним, не до сплячки.
Лежать, ходять і ковтають,
В вікно ранок виглядають.
Коли ж сходить сонце ясне -
Ощасливлює нещасних:
Радо сонце він зустрів -
Ніч вже й цю перехворів.
Всі під Богом люди ходять,
Дні з ночами так проводять,
А помітив лиш світанок –
Стрімголов побіг на ганок.
З дня на вечір мчать всебіч,
Щоб зустріти гарну ніч.
Мов убитий, кріпко спить,
Як уклався, так й лежить,
В сон як в яму він пропав,
Втому знявши, бодро встав.
Коли ж має в ніч кохання-
Щоб не раз і як в останнє.
Кожну ніч благословляєм,
Що Бог в поміч посилає,
Щоб знайшов те, що шукав
І щоб гарний день настав!
17.02. 2014р., Київ
Свидетельство о публикации №114021803587