Muza muzelor
cu chipul gingas si divin ,
privirea ta e sclipitoare
ca raza cerului senin .
Esti cea mai mindra dintre ingeri,
pe unde mergi tot cuceresti,
in urma ta ramin ranite
sute de inimi barbatesti .
Lumina darui ca un soare,
chiar si Monet, ramas uimit,
a desenat a ta privire,
sarmanul, pina a orbit.
Van Gogh nici n-ar putea sa creada,
de frumusete cucerit
te-ar admira o viata intreaga
si te-ar picta la infinit!
Tu esti la fel ca universul,
esti enigmatica mereu ,
cu buze dulci ca nectarinul,
fruct interzis de Dumnezeu .
Cind te-a visat Gauguin pe tine
s-a apucat de desenat
si toata viata-n tari straine
neobosit te-a cautat .
Tu esti un dar, o muza vie
si eu ma-nchin in fata ta.
nici Mona Lisa lui da Vinci
cu tine nu s-ar compara!
(Muza muzelor Sandic Constantin)
Свидетельство о публикации №114021711060