***

Тобто ти, нерозривно пов'язана з світлом людина,
                загубилася в темряві?
Ти, тисячі раз перелатана болем і розпачем,
                тонеш у апатійних думках?

Сьогодні в тобі дивно сплетені всі запахи зелені,
сьогодні в руках твоїх помирає підступний страх.

Ти немовбито вийшла із найтаємніших вод
                і глибин океану,
твоїми очима запалюється кожна зірка,
                далекі планети,
і почуття в тобі зі старого матеріалу,
                незадовільного стану
                змушені вмерти.

Лиш би вийти живим,
        лиш би ніжно торкнутися неба,
хоч би знову зустріти весну і нею насититись!

Людино, не помирай цієї ночі, не треба,
адже хто допоможе ранку
      назавтра вкотре прокинутись?


Рецензии