Чурай Маруся

Чурай Маруся
Чураївна,
Убила Гриця -
 Вирок  жде,
Летить стрілою
Иван Искра,
Надія в серці
Ледь живе,
Що встигне
Привезти бумагу -
Батька Хмельницького листа,
Що вмить помилує Марусю,
І жах  відійде  в небуття,
І все не начебто вдалося,
Там за вікном буя весна,
Та от Маруся……… що Маруся?
Ледь помічає,
Що жива,
Нема пісень,
Немає сміх,
Не блисне іскорка
В очах,
Лиш просковзне
Сльозинка тиха,
І вірш застигне
На вустах……….
16.02.2014   
________________________________________
Надихнув роман  Ліни  Костенко «Маруся Чурай»


Рецензии