Маесыг

Заеронд маесыджы хаелддзаг,
Хъынцъымгаенаег саердаей-зымаегаей.
Фаецис фыдаехы комдзаг,
Де`мбис аенаесаербаераегаей.

Де`руаджы йе'знаегты ныхмае,
Чи хъазуатаей хаецыд?
Чи хаудта адзалы дзыхмае,
`Наерцаефдзинады фаерцы?

Къаедзаехтае сае номыл саудараег.
Мигьтае фаедурс ‘мае хъыгаг.
Тымыгъ ма сыл ракаены хъараег.
Цаергаес ма ныниуы «РУХСАГ»

Ды та ,маесыг,  лаеууыс цыртау,
Ивгъуыд афонтаен иумаеййаг ингаен.
Цъаел дурты бын намыс , аегъдау.
Чи зоны, сае фарсмае нае фидаен ?!


Рецензии