Гуси

Гілля гусоньки додому,
Бо як прийде хитрий лис
Загризе вас по одному,
Як було уже не раз.

Я зерном вас нагодую
І водички дам попить,
Я вас кожного почую
Й буде добре кожен жить.

Так казав господар гусям,
Що паслись за озерцем,
Казать правду я беруся,
Був господар із дубцем.

Чи живі і досі гуси,
Чи поїв господар їх
Я казати не беруся,
Бо брехати, то вже гріх.
14.02.14.


Рецензии