Шевченко

 Тарас  …Сказав  у церкві  д’якон..
Коли хрестилося  дитя
Було це ймення йому знаком    
Він  бачив мабуть майбуття..

Тарас-бунтар…Ти не підкупний
Життя  незгоди ти пізнав
З дитинства батьківськіЇ  муки
Ти в світі  цьому  споглядав…

Ти бачив панське те свавілля
І  сам на панщину ходив
Але  душа  немов чар зілля
Ти  нею  світ той   полонив

ТвоЇ слова лунають й досі
Ти щастя нам заповідав
За УкраЇну ти молився
Її ти всюди прославляв 

Славетний  син свого народу
Твій заповіт звучить  як дзвін
Плекайте ви  свою свободу
І бережіть свій   отчий  дім…
А.А.Тарасенко12.02.2014г.


Рецензии