В ршики для д тей

Вранці сонечко зішло
І тепло усім дало -
І деревам, і ланам,
І маленьким дітлахам.

*   *   *

Два веселі їжачки
Рахували голочки.
В кого більше голочок,
Той гарніший їжачок.
Голочка до голочки,
Добре все складається,
Тільки лапки вже болять,
Що голок торкаються.
Притомились їжачки
Рахувати голочки.

*   *   *

Що на небі за доріжка
Із яскравих кольорів?
Хто по небу свіжі фарби
Із відеречка розлив?

То веселий рясний дощик
Райдугу намалював,
Сонячний маленький зайчик
Дощику допомагав.

*   *   *

Десь на дворі ходить сон
В зоряній піжамі,
Зазирає до вікон,
Вітається з нами.

Як хлопчиську підморгне –
Той відразу позіхне,
Дівчинці махне рукою –
Та до ранку і засне.


Рецензии