Аудаен къох
Каем азаелдзаен Елхотаей дарддаер?
Нал аей нымайаем нае хаес.
Дзураем аей къаддаераей-къаддаер.
Фаелае куыд наеу диссаг?
Арф цаемаен хъары ме`уаенгтаем?
Фидар аемае даргъ уидаг,
Уаелаеуылаей-рагон фыдаелтаем.
Фыдбонты,зын уаваертты раз,
Уд `рмаест аердуйыл куы хаецы.
АЕнкъарын фыдаелты ахъаз,
Мадалон аевзаджы фаерцы.
Тулдзджынау маен йе`хсаен,
Фаедисон тыхстытаей аембаехсы.
Узаелд аемае аудаен,
Йае сыфтаеры мынаег хъаелаесы.
"Ахаедгае тых дын уыдзыстаем,
АЕндонаей кард аемае уарт.
Де`стаег,дае туджы стаем,
Ахуыссын ма уадз нае арт!"
Ныфсы маесгуытау мае суры,
Фыдаелты аендаергты къох.
"Ма мае ныуадзут!"-се’ппаеттаей курын,
Сае уаесиат -"Макаен нае рох!"
Свидетельство о публикации №114021100154