Батьковi слова

Спитав колись мій батько свого друга
Історія то давня, не нова
То було в день весілля доньки
Я пам'ятаю всі його слова

Сестра моя рум'яна посміхалась
А гості — голодніші за вовка
Та друг його поклав до рота м'яса
Усе, що повариха подала

А батько пив та червонів так рясно
Та з вуст злетіли ті дурні слова
"Нащо тобі до рота стільки м'яса?
Чи з осліпу дурніє голова"

І повернувся до його дружини
Завмерли гості, не допив вина
А батько голосно так мовить, що є сили:
"Нащо ти привела сюди слона?"

Всміхались гості, дзвеніли бокали
А молодята тішили вуста
Лиш тільки друг сидів сумний, нежвавий
Не з'ївши більше жодного шматка

І ось остання пісня пролунала
І гості зазбирались по домах
А місце друга поряд — пустовало
Прощанням були батькові слова

09.02.2014


Рецензии