Пере ла, перепила
На весіллі що змогла,
І у коло з кавалером
Танцювати не пішла.
Він хлопчина вельми файний,
Та навіщо він мені,
Якщо поряд огірочки
І маслинки у вині.
Сирокопчена ковбаска,
Карбонатний баличок,
Чорні сливи під сметаной
І залитий язичок.
Шиночка ласкає очі,
Як троянди пелюстки,
Фаршировані ковбаски,
Під цибулькою битки,
Порося з селерой в роті
Посміхається мені –
Тільки дурень пройде мимо,
Й мабуть тільки у ві сні.
А грибочки прямо з бочки,
Всі тугенькі і рясні,
Повкладались у рядочки
І підморгують мені.
Холодець дрижить тихенько,
Він сьогодні у ходу,
Карпа з”їм під майонезом
І до нього я дійду.
Ось червоная ікорка
Щільной купкою лежить,
Кожна маленька ікринка
Масной зірочкою блищить.
Поряд з нею оселедці
Головою - до хвоста
Під кружальцями лимона,
Боже, що за смакота.
В теплих горщиках солянка
Пахкотить аж через край,
Аромат щекоче ніздрі,
Не скуштуєш, то вмирай.
У сотейнику парують
Капустяні голубці,
Всі закручені рівненько
Зелененькі молодці...
До десерту дійду потім,
Ну а зараз – пампушки
З часниковим майонезом
І селянські галушки.
Все потрошки я скуштую,
З задоволенням зітхну,
Хлопцю файному всміхнуся...
І з початку все почну!
Свидетельство о публикации №114020901231