Пора

Сушити весла вже пора.
Здобутки маю, маю втрати
І більш не хочу на ура
Притьма круті бар’єри брати.

Встаю вночі, виходжу з хати,
Довкіл  снують химери дивні.
Я ж буду так один стояти,
Аж поки вдарять в ранок півні.

А як погасне наді мною
Свіча останньої зорі,
Зіллюся, світе,  я з тобою
В твоєму лихові й добрі.

І, може статись, на світанні,
В цю мить, в цей час, саме тепер
Візьму найважчий і останній,
Ніким не взятий ще,  бар’єр.
1993


Рецензии