Балан

 Сэхрэлэрде тагын аткан балан,
 Ниндей ямле анын чэчэге.
 Сабаклары чечкэ- карга баткан,
 Саф таралган тире иислере
     Кэзлэр житкэч чэчэклэрен коеп,
     Матур кызыл жилэк тэлгеше.
     Йорегемдэ шушы балан кэбэк,
     Янып тора хаман ялкышы
 ..
 Хатэрэнде ме син ап-ак чачак тотоп,
 Каршы шытлык бэлен алганнын.
 Тик упкенде жилек  теме кебек...
 Ачы балан булып   калганын


Рецензии