мне не снятся

мені не сняться кораблі

вони у морі між берегами
або на дні лежать під нами
покинуті там та пусті


мені не сняться кораблі

полинувши в глибоку тишу
я надсилаю туди листи -
відчайдушно пишу
про те як

мені не сняться кораблі

бо я і думати про них не стану
хоч в протягах туману
хоч в знесиленні цього стану
з голосу лунають пісні..

мені не сняться кораблі

і те як до тебе лину
мені не видиться усні
як я тебе зустріну

мені не сняться кораблі

і їх штурвали, моряки
і їх танки,
сумні пташки,
і море,море,море навкруги!

мені не сняться кораблі!

і скільки повторювати стану
щоб це викарбувати в умі
щоб не бачили обману
бо я брешу сам собі

як же мені не сняться кораблі...


Рецензии