Путь наш - по жопу в грязи
па жопу ў грАзі.
***
Навокал – абганяюць нас
суседзі,
а мы – завязлі...
І толькі робім выгляд –
едзем.
То – воз штурхаем,
то - мацуем гаць.
Чаму дарогу
ды не ўладкаваць ?
Дык не…
Паўзем,
па старай каляі,
па грАзі...
Навокал нас суседзі –
у Будучыню,
быццам кнЯзі...
І мы таксама,
робім выгляд –
едзем.
А нам ад сораму
няма куды падзецца...
На Будучыню нам
і не надзеяцца...
Таму, што цягнемся,
па старай каляі,
і перапэцканныя
ў грАзі...
Смяюцца з нас суседзі,
дразняць…
Што выгляд робім –
быццам едзем.
А нам і адказаць ім нечага...
Пад “рукаводцтвам шуркi-вечнага".
загрузлі ў старай каляі,
па жопу –
ў грАзі...
А шурык, сідзячы на Возе,
крычыць на ўсіх,
як быццам ён -
чужынец нейчы,
каб мы з ім Воз
хутчэй вязлі.
А сам у гразь –
ня лезе.
А нам указАвае -
бегчы !
Ды як жа нам,
па старай каляі,
па жопу
ў грАзі…
Ці ж, можна хутка,
разі...
Ды, шурык цЯжарам сядзіць...
Дык можа хопіць ?
Злазій !
*+*
5 Лютага 2014 г.
Свидетельство о публикации №114020504659