Гуси плакали востаннE
Ранок жовтим травам.
Гуси жалібно голосять
Над півсонним ставом.
Їм із півдня вже дорога
Довгі руки простягла.
І хоч просить простір в Бога
Пригірщ сонця і тепла,
Все міцніше холодами
Осінь землю обійма.
За далекими гаями
Вже ворушиться зима,
Приміряє одіяння,
Де оздоба лід і сніг.
Гуси плакали востаннє –
Довгий шлях на південь ліг.
1992
Свидетельство о публикации №114020504499