В небi ключi

В небі-- ключі. В небі--і ключі.
Плачуть ключі журавлинні.
Не говори, ти помовчи.
Випий небесної сині.

В небі-- ключі. В небі-- ключі
Тягнуться довгою низкою.
Не говори, ти помовчи,
Стань  на хвилину берізкою.

Вересень вдень, вдень і вночі
Шив їй дбайливо убрання.
Не говори, ти помовчи,
Осінь в берізки остання.

Як же болить давній поріз,
В рані ятриться глибокій,
Знає лиш ліс—батько беріз -
Той, що вартує їх спокій.

Не говори, ти помовчи,
Випий небесної сині.
В небі-- ключі. В небі ключі
Обрії креслять осінні.
1994


Рецензии