Обвiнчанi озвучено

Відеоряд   http://www.youtube.com/watch?v=BvThnWzxx44

Обвінчані від нині вже навік
Повстанці й барикада "Львівська брама",
Вогонь, що душу нам нещадно пік,
Й сестричка юна, що гоїла рани.


Неначе з пекла - сморід, дим і крик,
Біда браталась й чорная зневіра,
А нам в диму вбачався рідних лик
І дзвін гудів, мов найніжніша ліра.


Безликий ряд, яйцеголовий стрій
За свідка тут - на дивному вінчанні,
Тут час застиг, мов на морозі лій
І дивно все, бо ми немов в вигнанні.


Прокажений стрибає тамада,
Це не весілля, парубоцьке свято,
Сьогодні бій любові, зла й добра,
І не вино у келихи наллято.


Це винороб-грабар збирає урожай:
Стікає кров з чавила у бокали,
Допоки наш вкраїнський скромний рай
Топтатимуть чужинці і вандали?


Злітають руки разом догори, -
О Боже правий, зглянся і помилуй!
Народ твій хоче вилізти з нори,
Пречиста Богородице, дай сили!


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.