Двуликий, двуязычный Янус

You're weak to carry all the burden,
You're dragged in being an adult.
You are annoyed of being certain,
When life's a flower being burnt.

You are, as well as many others,
Expected not to live a lie.
But what it takes and whom it bothers,
When living thing is meant to die?

The life is not a wheel of fortune,
It's not a circle of events.
It's a coincidence of tortures,
A funerals you should attend.

Твой неподъемен груз. Он тяжек.
Ты втянут за уши в расцвет.
Жизнь раздражающе обяжет,
Быть адекватным склону лет.

И ты, и прочие созданья,
Должны быть честными, не лгать.
Но не абсурдно ли призванье,
Живому, в сути, проживать?

Мир не сукно, где карта ляжет,
Не круг, что можно разорвать.
Поминки-пытки, гонг обяжет,
Ворота кладбищ открывать.


Рецензии