Слово
І Слово було – БОГ, Буває – золотим,
Бо це святеє коло – І може бути лютим,
Початок і порог. Шаленим,жорстким, злим,
Господь всесильним Словом Хоч Слово має бути
Наш світ побудував, Все ж добрим і простим.
І Словом, як покровом Сердешним бути має,
Весь світ обдарував. Співучим та живим.
Не кидайте на вітер Хай кожен сам подбає,
Ніколи Слово, люди, Хто є на світі цім,
Залишить слід самітний Бо птахом лине Слово
Воно і лихо збудить, Магічне та всесильне
Бо Слово має владу І творить нашу мову,
Спасати чи вбивати, Яка все робить спільним,
Хтось щирим добрим Словом Яка з нас робить друзів,
Зуміє лікувати, Не ворогів заклятих.
Дехто хитрує, манить, В житті хай кожен змусить
Пліткує Словом хтивим, В собі здолати ката.
І засідкою стане Бо той, хто нищить мову
Воно, як на поживу. Співучу, щиру нашу
Ним діточок навчають, Той нищить Боже Слово,
Та вчаться цілий вік, Яке в житті найкраще.
Шануть та карають
І роблять ним калік;
Принижують без міри
І славлять на віки.
Свидетельство о публикации №114013008265