Комарик

Як зайшло за обрій сонце
І на землю впала ніч -
Я з комариком зустрівся,
З довгоногим,віч на віч.
Він літаючи стомився
І надвечір занеміг,
А літати дуже важко,
Має він три пари ніг.
Довгі-довгі руді ноги,
І голівонька руда,
А животик, як барильце
Із-під крилець вигляда.
Він передніми лапками
Ухопився за дрючок.
Це у нього, як в спортсмена,
Для зарядки турничок.
Задні лапки помаленько
Над собою він підняв,
Спершу ліве, потім праве,
Свої крильця порівняв.
То погладить ніжно зверху,
То з-під низу потрясе,
А крильце, таке прозоре,
Через нього видно все.
То опустить лапки долу,
То до купи їх з'єдна,
І не видно, чи їх дві там,
А чи може, то одна?
Він животик свій товстенький
Двома лапками бере,
Потім правою об ліву,
Як мочалкою потре.
А середні лапочки,
Розлетілись на бочки,
Вмить завмерли і стирчать,
Як погнуті палички.
Та, не довго тим лапкам
Довелось відпочивать.
Він середніми лапками
Став голівоньку вмивать.
Хоч маленька, та дарма,
Тре її він обома.
Ну й комарик-чудачок,
Умиватись мастачок!
З пів-години той комарик
Умивавсь і чепуривсь.
Все робив він так старанно,
Певне дуже заморивсь.
Вимив крильця, вимив ніжки,
Своє личико умив,
Тільки зубки не почистив -
Зубну щітку загубив.
Він проснеться рано-вранці,
Ще зоря, анітелень,
Чистим-чистим завтра, дітки,
Він зустріне новий день.
Щоб були ви, завжди чисті,
Після всіх забав і втіх,
Умивайтесь, як комарик,
Умиватися - не гріх!
 
    Василь Дубина. 30.01.2014р.
             08:42.


Рецензии
Хорошее стихотворение )))

Евгений Фроленко   10.02.2014 17:37     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.