Цыргъ рагъыл
Цыргъ рагъыл нае къахваендаг.
Амайынц нын даелимонтае,
АЕфцаеджы фаестае-аефцаег.
Гаен аемае зырзырагаей,
Сбыдтой хаелуарджытае хыз.
Ахаестон йае тутт цаестытаей,
АЕрдхъираен каены хъуынтыз.
Аллыхуызон уаелимонтае,
Мысынц махаен аегъдау.
Гуыбыраей гуыбырдаер фаесонтае,
Тынгдаер цард ныуаеззау.
Нае нае уынут каераеф цаестытаей.
Цаей хицаеудтае стут нын сымах?
Таеригъаедтаей аемае маенгдзырдтаей,
Раезы уае фаестае къаедзаех.
Сымахаен нестаем нываендтае!
Каеуыл бакъул каенаем наехи?
Рахаецут, цаей ма, нае саерыл!
Маехаемает, Бега `мае Хазби!
Саутары саерттивдзаен стъаелфаен,
АЕнаераедыд у, аенаефау.
Уырны маен,зыбыты рох не`стаем!
Ис нын Иунаег хицау!
Свидетельство о публикации №114013013564