Сто ть м й син на варт простолюду

* * *
Стоїть мій син на варті всього люду,
Стоїть за мир і спокій між людей.
А я молилась і молитись буду...
Вночі й на мить не зіщулю очей.

На превеликий жаль вже гинуть люди
І кров’ю скроплено вже білий сніг...
О Господи! Коли вже спокій буде?
Й де шлях до правди – покажи! – проліг?

Вже ллється кров... у люд, у гурт стріляють –
Нема просвітку, і нема кінця.
Хто не утік, звіряче добивають...
І кожен – КАТ, а не БОЄЦЬ з лиця!

Стоїть мій син, а моє серце рветься,
Бо знову втрати, знову ллється кров.
Молилась і молюсь я, допоки серце б’ється,
Щоб всіх нас Бог позбавив тих оков!
 22. 01. 2014.


Рецензии