Кам нь та хвиля
Стояв у моря недалеко.
Він був, як позабутий знак,
Його засліплювала спека,
Дощі вмивали досхочу
Та сріблом роси вигравали,
Йому спів Хвилі було чуть
І вітри груди забивали.
Громи гриміли угорі,
Злітали блискавки химерні,
Як батоги, сікли у грі,
Світились у ночі, мов перли.
Байдужий, рівний до всього
Стояв він з думою своєю,
Кам'яне серце не гуло,
Не билось в грудях під зорею.
І думав Камінь, що життя
Спочатку до кінця спокійне.
Чого бажати майбуття,
Як все вже звичне і постійне?
Не мав надії та мети,
Не знав ніколи він любові,
І віри мати не хотів,
Жив так, як спав, в акордах моря.
Він не чекав ніяких змін...,
Та якось у буренний ранок
Велика хмара, наче клин,
Нещадно небо повкривала.
Та злива сильною була:
Вмить берег проковтнуло море,
І Хвиля сіра і гнучка
Вперед стриміла в дружнім хорі,
І поцілунок несмілий
Віддала Каменю так ніжно,
Що серце кам’яне ожило.
Прийшла любов свята і грішна!
З цієї миті світ новий
Побачив Камінь коло себе,
Незнаних почуттів сувій,
Святу красу землі та неба.
Лічив він зорі угорі,
Співав на повні груди з вітром,
Та мріяв, о якій порі,
Поговорити краще з світом.
Злітав у мріях, наче птах,
Щоб Хвилю здалеку побачить,
Гуляв у зоряних світах
І був, як полум’я, гарячий.
Він, мов закоханий юнак,
Чекав свою кохану Хвилю,
Читав освідчення в віршах,
А туга розпускала гілля...
У полуденну світлу мить
Вона прийшла гнучка та пружна.
В міцних обіймах Він тремтить,
Цвіте кам’яне серце мужнє.
Любов жила в її очах,
Вони синіли, мов сапфіри,
І пристрасть – полум’яний птах,
Для них двоїх не мала міри.
Так палко цілувала Хвиля,
Та відібрало її море...
Розлука, як отруйне зілля,
А серце кам’яне говорить
Услід їй лагідні слова:
«Люблю тебе, моя кохана!
Для мене в світі ти одна!
Люблю до сліз і до нестями!»
І Камінь знов стоїть один,
Сумує гірко, мов людина.
Навколо нього лиш полин,
Птахи крилаті в небо линуть.
Минають місяці та дні
У безкінечному чеканні,
Чи може вже пройшли віки?!
Та силою свого бажання
Він кликав милую свою
Так, що Вона його почула
«Нехай розтану чи згорю!»
Вона летить з піском та мулом,
І сонце, що спішить на захід,
Як мати, дивиться услід,
Дарує їй червоні шати,
А Хвиля котиться на схід
До нього. Там її любов!
Горіли полум’ям обійми,
Співала в їхніх грудях кров...
Та море знов взяло у прийми
Свою бунтарку без розмов...
Вона сама – невпинний рух,
А Камінь – Він віки стоїть...
Закарбував любов’ю дух,
Бо милу Хвилю не спинить.
Чекати вічно буде Він,
Коханням жити, мов повітрям
Хай мить - у парі, вік -один,
Любов життя зробила світлим!
Дала печаль, дала надію,
Дала любов, дала красу...
І я, як камінь завжди мрію
І мрію крізь життя несу.
.
Свидетельство о публикации №114012304271